www.acharnespress.gr
αρχείο λήψης (90)
ΑΧΑΡΝΕΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αχαρνές: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς – Μεγάλες ζημιές σε εργοστάσια – Πώς ξεκίνησε

Κοινοποίηση

Yπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς, στο δήμο Αχαρνών. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε γρήγορα και σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και αποθήκες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα εργοστάσια πλαστικών και χαρτικών έχουν καεί ολοσχερώς όπως επίσης και τέσσερα οχήματα.​

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία έχει μπει μέσα σε ένα εργοστάσιο χάρτου, έχει κάψει τον εξωτερικό περίβολο, αντικείμενα τα οποία ήταν αποθηκευμένα, έχει μπει στο εσωτερικό και όπως καταλαβαίνουμε από τη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες κατακαίει τα πάντα και στο εσωτερικό υπάρχει η ιδιαίτερη καύσιμη ύλη στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τους αρμοδίους θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ώρες και πάρα πολλοί τόνοι νερό προκειμένου να μπορέσουν να σβήσουν τη συγκεκριμένη φωτιά» ανέφερε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews, Kώστας Παπαδόπουλος.

Τα πυροσβεστικά οχήματα με κανόνια νερού επιχειρούν να ρίξουν εντός του εργοστασίου χαρτικών, καθώς είναι δύσκολο και επικίνδυνο ακόμα και για τη στατικότητα να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μπουν μέσα. Ο καπνός που έχει κατακλύσει την περιοχή είναι ιδιαίτερα τοξικός και λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρεται σε μεγάλη απόσταση, γι’ αυτό και δόθηκε εντολή στους κατοίκους της περιοχής αν χρειαστεί να μετακινηθούν.

Έσβησε η φωτιά στο Ρέμα της Χελιδονούς

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή. Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, η χθεσινή πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο δίπλα σε εγκαταλελειμμένο εργοστασίου και επεκτάθηκε στο ρέμα που ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Oι Αχαρνές άναψαν τη «Φλόγα της Μνήμης» της Γενοκτονίας και έγραψαν ένα τεράστιο «Δεν ξεχνώ»

Επιστολική ψήφος: Ολοκληρώθηκε η ακρόαση φορέων – Ν. Κεραμέως: Δέσμευση η διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος

Επίσκεψη Στ. Κασσελάκη στο Υπ. Εθνικής Άμυνας – Θα ενημερωθεί για τα εξοπλιστικά προγράμματα της επιστολής Μπλίνκεν