www.acharnespress.gr
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεύτερη ημέρα εργασιών του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες: Σύνθημα ενότητας – Παρατείνεται η διαδικασία έως το μεσημέρι της Κυριακής

Κοινοποίηση

Οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η αξιωματική αντιπολίτευση, απασχόλησαν τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στις Σπέτσες, στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη. Οι σχεδιασμοί έχουν ορίζοντα το συνέδριο του Φεβρουαρίου αλλά και τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις παρουσιάσεις, κατευθύνθηκαν σε ταβέρνα όπου τους παραθέτει δείπνο ο πρόεδρος του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες θα συνεχιστούν έως και το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς μερικές παρουσιάσεις βουλευτών δεν πρόλαβαν να γίνουν. Κάποιοι βουλευτές που έχουν κάνει την παρουσίασή τους και είχαν ενημερώσει ότι την Κυριακή έχουν υποχρεώσεις, θα φύγουν την Κυριακή.

Μηνύματα για ενότητα και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της έστειλε Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο το συνέδριο του Φεβρουαρίου αλλά και το πρώτο κρας τεστ των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Το καλό κλίμα της συνάντησης των Σπετσών που διαμορφώνει τους άξονες της πολιτικής για το επόμενο διάστημα, φαίνεται και από τις δηλώσεις των ίδιων των βουλευτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστο ήταν το μεσημεριανό διάλειμμα από αυτό που είχε προβλεφθεί, προκειμένου να προλάβουν να γίνουν όλες οι παρουσιάσεις, μιας και το δελτίο ΕΜΥ κάνει λόγο για πολλά μποφόρ και αέρα.

Με μία μέρα καθυστέρηση έφτασαν οι κυρίες Κασσιμάτη, Λινού, Δούρου και Ακρίτα. Η Έλενα Ακρίτα ανέφερε σε δήλωσή της ότι έβαλε πάνω απ’ όλα την ενότητα του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι έφτασε στο νησί από τους τελευταίους ενώ δεν αναμενόταν να παρευρεθεί.

Η μόνοι που βγήκαν από το σπίτι, ήταν οι γραμματείς Σβίγγου και Βασιλειάδης οι οποίοι είχαν επαφές μου παράγοντες του νησιού.

Στην οικία Κασσελάκη, έφτασε και μία ανθοδέσμη από την Ευγενία Φραγκιά, δήμαρχο του νησιού, προς τον πρόεδρο του κόμματος.

Επί τάπητος οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα – Οι δηλώσεις των στελεχών
«Πολύ πιο ενωμένος από ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας από τις Σπέτσες, ενώ ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε ότι «είμαστε ενωμένοι».

Στο επίκεντρο των εργασιών της δεύτερης μέρας βρέθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, με κάθε τομεάρχη να παρουσιάζει με PowerPoint τις προτεραιότητες που άπτονται στην αρμοδιότητά του.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «βρίσκει τρόπους πάντα να καινοτομεί». Ο Γιώργος Καραμέρος είπε μεταξύ άλλων ότι «θελουμε να επανασυστηθούμε στους πολίτες, έγινε πολύ καλη δουλειά».

Η Ρένα Δούρου σε δηλώσεις της τόνισε: «Πρωτόγνωρη διαδικασία, «κρίκος» σε μια αλυσίδα που ξεκίνησε από το καλοκαίρι με προτάσεις για τους πολίτες στο δρόμο για το συνέδριο».

«Χρήσιμες για σύσφιξη αυτές οι συναντήσεις. Θα είναι πολύ επιτυχημένο διήμερο« υπογράμμισε ο Συμεών Κεδίκογλου.

Η ΄Ελενα Ακρίτα άφησε πίσω τις ενστάσεις, όπως είπε και πήγε στις Σπετσες, αφού πρώτα συζήτησε με τον πρόεδρο του κόμματος.

Με την επιστροφή από τις Σπέτσες, οι «κομματικές μηχανές θα μπουν στο φουλ» για το 4ο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα μήνα, 22 – 25 Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς, Γιάννης Φασουλάς

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γέμισε με κόσμο το δημοτικό αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” τη δεύτερη μέρα του 27ου παιδικού φεστιβάλ “Μάριος Δημήτριος Σουλούκος”

Εκατόν εννέα (109) θέσεις καταρτιζόμενων στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθήνας για το σχολικό έτος 2024- 2025

Περίληψη αιτήσεως ερμηνείας διαθήκης (Άρθρου 825 ΚΠολΔ και άρθρου 10 Ν. 4182/2013)