www.acharnespress.gr
[366396] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Το αυστηρό μήνυμα Κασσελάκη σε βουλευτές και Πολάκη

Κοινοποίηση

Με τις τοποθετήσεις των μελών της συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τις ψηφοφορίες για το Σχέδιο Απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής καθώς και για το Σχέδιο Θέσεων για το συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Οι εργασίες συνεχίζονται στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη για την στάση που πρέπει να τηρήσουν οι βουλευτές στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Ο κ. Κασσελάκης έθεσε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας πως τα ζητήματα των δικαιωμάτων είναι ταυτοτικά για την αριστερά, και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική δειλία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η αποφασιστικότητα του Προέδρου να ψηφιστεί ένα νομοθέτημα το οποίο θα κινείται στην κατεύθυνση του βήματος προς την κοινωνική πρόοδο, όπως ανέφερε και στην ομιλία του, ήταν το μήνυμα που έστειλε, στην πλευρά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έχει εκφράσει αντιρρήσεις, για το ζήτημα, ότι δεν θα γίνει ανεκτή από τον κ. Κασελάκη καμία διαφοροποίηση βουλευτή του και ό, τι αυτό βεβαίως μπορεί να συνεπάγεται.

Θέμα δημοψηφίσματος από τα μέλη για μετακίνηση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα Σοσιαλιστών Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο έβαλαν ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιάννης Ραγκούσης που έχουν συνυπογράψει σχετική πρόταση με τον Κώστα Ζαχαριάδη, δείχνοντας ανάγκη για κεντροαριστερη στροφή του κόμματος.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας από την πλευρά του μίλησε για Αριστερά προοδευτικού χώρου, απαντώτας κατά κάποιο τρόπο και στην πρόταση των τριών. «Να πρωταγωνιστήσουμε για μια νέα, μεγάλη, συμπεριληπτική Αριστερά προοδευτικού χώρου και όχι να κυνηγάμε προβληματικές επιλογές, που ανήκουν στο παρελθόν. Δεν χρειαζόμαστε ούτε μια Αριστερά της περιχαράκωσης ούτε μια επάνοδο στην προβληματική σοσιαλδημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο δεν είναι γνωστό αν θα κλείσουν με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και αν θα υπάρξει κάποια απάντηση από τον Παύλο Πολάκη. Πάντως ο κ. Κασσελάκης κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών εξέφρασε τις επιφυλάξεις του λέγοντας πως θα πρέπει να δούμε το κείμενο και μετά θα πάρουμε την απόφασή μας.

Μέχρι στιγμής συζήτηση υπάρχει για την πρόταση των Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλου για την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών. Πάντως η πρότασή τους για δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος θα τεθεί στο συνέδριο.

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κ. Μητσοτάκης: Χρονιά ισχυρής μεταρρυθμιστικής ορμής το 2024 – Το ν/σ για ομόφυλους αναγνωρίζει νομικά μια πραγματικότητα

Κλιματική αλλαγή: Ποιοι είναι οι παράγοντες που καθιστούν τα ζώα ευάλωτα στην εξαφάνιση

Στη Λήμνο ο Νίκος Δένδιας: Η ανεξαρτησία και η εδαφική μας ακεραιότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη