www.acharnespress.gr
Lb 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λ. Μπελέρης στην ΕΡΤ: Δεν θέλουν να χάσουν τον Δήμο Χειμάρρας, γιατί θα βγουν πάρα πολλά πράγματα στη φόρα

Κοινοποίηση

Διέψευσε την παραίτησή του ο υπηρεσιακός δήμαρχος της Χειμάρρας Γκέρκι Γκόρος και υποστήριξε ότι συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά του στη θέση του εκλεγμένου δημάρχου της πόλης Φρέντι Μπελέρη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περιφερειάρχης Αυλώνας που είπε ότι δεν του έχει υποβληθεί παραίτηση από τον κ. Γκόρο.

Η πρώτη πληροφορία ήταν ότι ο Γκόρο παραιτήθηκε σε συνέχεια της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου, αλλά και όσων είπε ο Έντι Ράμα, ο οποίος αναγνώρισε ότι εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας είναι ο Μπελέρης, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Γκόρο δεν νομιμοποιείται να παραμένει στην εξουσία.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός μάλιστα διευκρίνισε ότι έως ότου να τελεσιδικήσει η υπόθεση Μπελέρη θα αναζητείτο νέος μεταβατικός δήμαρχος, με βάση τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».

Αντί όμως για αυτές τις πρακτικές, σύμφωνα με πληροφορίες που έφταναν μέχρι αργά το βράδυ στην Αθήνα, ο κ. Ράμα ξεκίνησε έναν προσωπικό κύκλο επαφών με τρία πρόσωπα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Έντι Ράμα δεν έπεισε κανέναν από τους τρεις, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτήν την ιδιότυπη ανάκληση της παραίτησης από τον κ. Γκόρο.

Ο Φρέντι Μπελέρης είχε σπεύσει να στείλει μήνυμα στον Έντι Ράμα ότι σε περίπτωση που ακολουθηθεί η λύση διορισμού μεταβατικού δημάρχου αυτός θα πρέπει να είναι από την παράταξη του Μπελέρη και φυσικά εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος κάτι που το επανέλαβε και σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο αδερφός του Λεονάρδος Μπελέρης.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε πάντως είναι ότι όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα, η κατάσταση και οι επιλογές του κ. Ράμα δεν χαρακτηρίζονται από την αρμόζουσα σοβαρότητα, ούτε έναντι της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, ούτε και έναντι των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Από την πλευρά της Αθήνας, να υπενθυμίσουμε ότι δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη αναδείχθηκε ως θετικό βήμα την αναγνώριση του Φρέντι Μπελέρη ως εκλεγμένου δημάρχου από τον Έντι Ράμα, αλλά ζητήθηκε παραλλήλως η άμεση αποχώρηση του κ. Γκόρο από τη δημαρχεία.

Ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο ανέφερε : «η κυβέρνηση του κ. Ράμα και προσωπικά ο κ. Ράμα δεν θέλουν με τίποτα να απολέσουν τον Δήμο Χειμάρρας. Δεν θέλουν να τον απολέσουν τον Δήμο Χειμάρρας, γιατί θα βγουν πάρα πολλά πράγματα στη φόρα που έχουνε κάνει. Συνεχίζουν αυτή τη στιγμή και κάνουνε αναθέσεις και κάνουνε πλαστογραφίες σχετικά με τα οικόπεδα[…] Εμείς αυτό που προτείναμε στην πρόταση και στη δήλωση αυτή που έκανε ο κ. Ράμα αν δεν αφήσει τον Φρέντι Μπελέρη να πάει να ορκιστεί και να διοικήσει, να πάει κάποιος από την παράταξη του κ. Μπελέρη. Να πάει ένα εκλεγμένο πρόσωπο, ένας δημοτικός σύμβουλος ο οποίος έχει κατέβει τουλάχιστον έχει πάρει και κάποιους σταυρούς και να πάει να διοικήσει».

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Πήγη:ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ για “ψήφισμα – κόλαφο από το Ευρωκοινοβούλιο”: Στην Ευρώπη πήραν είδηση την αντίληψη της ΝΔ για τους θεσμούς

Ελένη Καστάνη: Οι ηθοποιοί δεν βγάζουμε ποτέ χρήματα, στην τηλεόραση έχει τύχει να καλοπληρωθώ

Στ. Κελέτσης: Δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους των μπλόκων στην Αλεξανδρούπολη