www.acharnespress.gr
Sequence 09.01 49 22 13.still112 E1706213747270 768x430
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ν. Ανδρουλάκης στην ΕΡΤ: Αντιμετώπισα τον Κασσελάκη με σεβασμό αλλά δεν ανταπέδωσε – Καλό ταξίδι στον ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση

Για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο ΕΡΤNEWS και στην εκπομπή «Επίλογος», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Απόστολος Μαγγηριάδης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε όλα τα τρέχοντα ζητήματα, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο. Ακόμη, συζητάει για την ακρίβεια, την ασφάλεια, καθώς και για θέματα καθημερινότητας των πολιτών.

Ως προς το θέμα της επιστολικής ψήφου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επισήμανε ότι δεν έχει ξανασυμβεί να θέλει μία κυβέρνηση να αλλάξει εκλογικό νόμο με μία τροπολογία. Για το λόγο αυτό ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι θετικό καταψήφισε. Δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βιωματική σχέση με τον απόδημο ελληνισμό γιατί ιδρύθηκε από αυτούς τους ανθρώπους. Λέγαμε επιστολική ψήφος στο εσωτερικό για όσους έχουν κωλύματα για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και όχι καθολικά. Η τροπολογία ήταν εκπρόθεσμη και αυτό περιφρονεί τον κοινοβουλευτισμό και τις μεταρρυθμίσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δείξαμε συναίνεση, αλλά αυτό σημαίνει μιλάμε λογικά και είμαστε αξιόπιστοι. Είναι αξιόπιστη η υπουργός και το κόμμα που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ»; σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε ότι δε μειώνεται η αποχή με τεχνικά μέσα, αλλά αντιμετωπίζεται με αξιοπιστία.

Αναφερόμενος στο θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε πως θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και σχολίασε το γεγονός της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και όταν έρχονται τέτοια θέματα χωρίς προετοιμασία, αυτό δίνει τροφή στα άκρα. Δήλωσε ότι θα έπρεπε να έρθει το θέμα αυτό για ανοιχτή συζήτηση μετά τις ευρωεκλογές για να το κατανοήσει καλύτερα η κοινωνία.

Να γίνει μία ώριμη συζήτηση με την κοινωνία, αλλά ήρθε χτες και ψηφίζεται σε έξι μέρες, πριν συζητούσαμε περί ανέμων και υδάτων. Αύριο θα πω στους βουλευτές μου να συμπεριφερθούν ως νομοθετικό σώμα και όχι ως σχολιαστές. Δεν θα επιβάλλω κομματική πειθαρχία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για τη στάση της εκκλησίας, είπε ότι έχει την άποψή της, αλλά η Βουλή νομοθετεί.

Ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να φτιάξει ένα κόμμα που θα αντιπαρατίθεται με τα άκρα και όχι με την κεντροαριστερά. Εγώ πιστεύω ότι στη χώρα πρέπει να έχει ένα πολιτικό σύστημα με σταθερή και ισχυρή κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, ώστε να υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα, είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συνέχισε λέγοντας πως υπάρχει συγκάλυψη σκανδάλων σε θέματα όπως οι υποκλοπές και το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και συμπλήρωσε: «Θα είχαν σωθεί άνθρωποι αν είχαμε τηλεδιοίκηση».

Ως προς τηναγωγή του κ. Δημητριάδη, αναρωτήθηκε ότι όταν κάποιος επιχειρεί να κυνηγήσει τους δημοσιογράφους και την ερευνητική δημοσιογραφία, τότε ο ίδιος τι έπρεπε να κάνει για τις κατηγορίες που δέχτηκε από ομάδες ψέματος, για να προσθέσει ότι αντιμετώπισε θεσμικά την υπόθεση. Μία ισχυρή κεντροαριστερά έχει το κύρος και την αξιοπρέπεια να αγωνιά για ένα κράτος δικαίου.

Με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές, τόνισε για το ΠΑΣΟΚ πως δεν υπάρχει ταβάνι στην προσπάθεια που κάνουμε.

Θα πάμε καλά και αμέσως μετά θα πάμε ακόμα καλύτερα, οι συσχετισμοί δεν αλλάζουν μέσα σε μερικούς μήνες. Προανήγγειλε το άνοιγμα προγραμματικής συζήτησης για να δημιουργηθούν συγκλίσεις. Οι προτεραιότητες που θα θέσουμε θα δείχνουν και τις προτεραιότητες για τη χώρα και θα δίνουν λύσεις στην καθημερινή ζωή.

Για τη συζήτησης το ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις για μετακίνηση στο χώρο της κεντροαριστεράς, δήλωσε ότι τα κόμματα δεν είναι βαλιτσάκια για να μεταφέρονται και το κόμμα των ευρωπαίων σοσιαλιστών είναι το ΠΑΣΟΚ.

«Αντιμετώπισα τον κ. Κασσελάκη με σεβασμό και ευγένεια, είπε ο Ν. Ανδρουλάκης για να συμπληρώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξε το ίδιο. «Ο κ. Κασσελάκης έχει πάρει άλλο δρόμο. Καλό του ταξίδι!» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Για το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε ότι «είμαστε θετικοί, αλλά με ποιότητα σπουδών και περιφερειακή ανάπτυξη να μην είναι όλα στην Αθήνα». Άλλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο, άλλο μη κρατικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. Ότι και αν πούμε ό,τι και αν στηρίξουμε η προτεραιότητά μας είναι η στήριξη του δημοσίου πανεπιστημίου, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το θέμα της ακρίβειας είπε πως η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα πάρα πολύ αργά, αναφέροντας το θέμα των χρεώσεων που επέβαλαν οι τράπεζες και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα ενέργειας, στους ελέγχους στα σούπερ μάρκετ και στο βρεφικό γάλα και τόνισε ότι αν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση δεν θα έλεγε όπως η κυβέρνηση ότι η αγορά αυτορυθμίζεται, αντίθετα ρέπει προς την κερδοσκοπία. Ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ και της επιτροπής ανταγωνισμού, ενιαία αρχή καταναλωτών είναι κάποιες από τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν, αλλά και ο ΦΠΑ στα βασικά να πέσει. Η αγορά είναι αρρύθμιστη τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μιλώντας για το ζήτημα της στέγης και ειδικά για τα νέα ζευγάρια ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως πολύ νωρίς είχε σηκώσει και ως ευρωβουλευτής είχε σηκώσει αυτό το θέμα. Ως προς την golden visa σχολίασε πως αρχικά είχε θετικά αποτελέσματα, αλλά εξελίχτηκε σε αφελληνισμό και έφερε αρνητικά αποτελέσματα και πρέπει αρχικά να παγώσει και ακολούθως να καταργηθεί. Απαιτείται πρόγραμμα κατοικιών σε ένα κοινωνικό κράτος, κίνητρα να ανοίξουν κλειστά σπίτια και να κατασκευαστούν νεόδμητα, δεν είναι εφευρέσεις της εποχής, αλλά παραδοσιακές επιλογές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και δίχτυ κοινωνική προστασίας.

Τέλος δήλωσε πως πρέπει ενόψει των ευρωεκλογών η ΕΡΤ θα πρέπει να οργανώσει ένα ντιμπέιτ, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να μην πάμε σε βουβές εκλογές.

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μητσοτάκης από HORECA: «Έχουμε μπροστά μας μια πολύ καλή τουριστική περίοδο»

Διαξιφισμοί στη Βουλή μεταξύ Μητσοτάκη – Φάμελλου για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου περί Κράτους Δικαίου

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες από τις 6 έως και τις 14 Ιανουαρίου στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Σουμελά