www.acharnespress.gr
D12266f0ebee9d31cede951ab2988a5a L
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινάει η συζήτηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Στην Βουλή μέχρι τέλος του χρόνου

Κοινοποίηση

Έρχεται το «ψηφιακό φροντιστήριο» και ιδιωτικά πανεπιστήμια, Στην Βουλή σε λίγες εβδομάδες, τι γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης γνωστοποίησε στην ΕΡΤ ότι η κυβέρνηση προχωρά «σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα έρθει άμεσα στη Βουλή, αφού πρώτα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος της χρονιάς, ώστε γρήγορα να κινηθούμε και να καταφέρουμε να αντλήσουμε από τις μεγάλες δυνατότητες που τόσα χρόνια δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί για διάφορους λόγους»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συνέχισε λέγοντας πως «το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση για να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις του. Δεν μπορεί όμως να εξακολουθούμε να διατηρούμε στη χώρα μια παγκόσμια ιδιαιτερότητα, ένα κρατικό μονοπώλιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Για την ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία, το «ψηφιακό φροντιστήριο», ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε πως θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2024 με δύο μαθήματα, τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά, με ορίζοντα για την πλήρη λειτουργία του σε όλη τη χώρα να τοποθετείται στον Σεπτέμβριο του 2024.

Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς διευκρίνισε πως το νέο σύστημα καταγραφής αναγκών και αντικειμενικών τοποθετήσεων είναι σε συνεχή διαμόρφωση, ώστε στις αρχές της σχολικής χρονιάς να αποτελεί μια νέα κατάκτηση για το χώρο και να μπορεί να απαντάει άμεσα και στις ανάγκες που δημιουργούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΣΥ έχει γονατίσει και η Κυβέρνηση ακόμη γιορτάζει το δήθεν επιτυχημένο τέλος της πανδημίας

Δεύτερη ημέρα εργασιών του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες: Σύνθημα ενότητας – Παρατείνεται η διαδικασία έως το μεσημέρι της Κυριακής

Μητσοτάκης: Όσο πιο εκπαιδευμένη θα καθίσταται η κοινή γνώμη, τόσο λιγότερο επιρρεπής θα είναι σε κάθε είδους παραπληροφόρηση