www.acharnespress.gr
18
ΑΧΑΡΝΕΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι εκδηλώσεις του Πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής από τις 8 έως τις 11 Μαϊου

Κοινοποίηση


Το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης μας και αποτελεί σημαντικό θρησκευτικό και πολιτιστικό γεγονός. Ο Δήμος Αχαρνών τιμώντας και φέτος την παράδοση διοργανώνει ένα σύνολο εκδηλώσεων που “παντρεύουν” θρησκευτικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις.

Γνωστά ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου θα δώσουν το «παρών» φωτίζοντας με τις εμφανίσεις τους τις τέσσερις βραδιές του προγράμματος.

Οι μουσικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 8 Μαϊου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 11 Μαϊου.

  • Την αυλαία ανοίγει το Δημοτικό Ωδείο με μια συναυλία αφιερωμένη στην Λαϊκή Μουσική των Αχαρνών. Αμέσως μετά τη σκυτάλη θα πάρει ο Γιάννης Λεμπέσης και η ορχήστρα του «Λαϊκή Στράτα» στις σπουδαιότερες στιγμές του Ρεμπέτικου και του Γνήσιου Λαϊκού μας τραγουδιού.
  • Το δεύτερο βράδυ των εκδηλώσεων στη σκηνή της Κεντρικής Πλατείας «ανεβαίνει» ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος με την ορχήστρα του και συμμετέχει ο Δημήτρης Γιώτης.
  • Ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, η βραδιά ανήκει στον Νίκο Κουρκούλη ο οποίος υπόσχεται ένα μουσικό ταξίδι με γνωστές επιτυχίες του.
  • Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, στην πλατεία του Δημαρχείου, όπου θα στηθεί παραδοσιακό τρικούβερτο γλέντι με τους: Τζένη Κατσίγιαννη και Ματθαίο Γιαννούλη και την ορχήστρα τους.

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πανηγυριού, καθημερινά οι τοπικοί λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης θα τιμούν τις παραδόσεις της χώρας, παρουσιάζοντας χορούς και δρώμενα από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 8 του μηνός, στην κεντρική σκηνή, ανεβαίνουν διαδοχικά μετά τις 20:15

 1)Τμήμα Παραδοσιακών χορών της ΔΗΚΕΑ

 2)Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Αχαρνών  ο « Άγιος Κωνσταντίνος»

 3)Παραδοσιακή Αναβίωση-Αχαρναϊκή Κληρονομιά

 4)Κέντρο Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών «Χορού Ενθύμισης»

Πέμπτη 9/05

Έναρξη : Ώρα 20:15

1)  Σύλλογος Γυναικών Θρακ/νων 

2)  Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς»

3)  Σύλλογος Πελοποννησίων Αχαρνών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

4)  Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών

5)   Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος»

Παρασκευή 10/05

Έναρξη : Ώρα 20:30

1)  Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αχαρνών

2)  Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών

3)  Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής  « Ο Καπετάν Ευκλείδης»

4)  Σύλλογος Κρητών Αχαρνών

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών θα εγκαινιαστούν και θα λειτουργούν εκθέσεις με θέμα την ιστορία του Πανηγυριού στο διάβα του χρόνου.

Παρασκευή 10/05

11:00 « Ο Χορός των Γριζοφόρων » από το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αχαρνών

 Παραδοσιακή Ορχήστρα με τον Νίκο Σοφό, Λευτέρη Ματζούκα και Ζωγράφο Μπεθάνη  – ( 2 Πίπιζες και ένα Νταούλι)  ( Προαύλιος χώρος Αγίου Βλασίου Αχαρνών )

11:45 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός εγκαινιάζει με την Πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης  Αχαρνών Χρήστος Τσεβάς  κ. Μπεκιάρη Νικολέττα την έκθεση με θέμα: «ΤΟ ΤΣΑΡΟΥΧΙ: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ,ΛΑΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ & ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ» (Κτίριο Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών)

12:15 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός εγκαινιάζει : με την Πρόεδρο του Επισκηνίου  κ. Μαρία Μίχα «ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΟΛΑΖ ΜΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ» (στο κτίριο της ΙΛΕΑ – Κεντρική πλατεία Αχαρνών)

Ώρες κοινού των δύο Εκθέσεων 9/10/5/2024:

10:00 – 14:00

18:00 – 21:30

12:30 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός εγκαινιάζει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αχαρνών την έκθεση με θέμα:  « Συνάντηση με το Παρελθόν : «Ασπρόμαυρα Φωτογραφικά Πορτρέτα Προσώπων από άλλες Εποχές»

(Από τις συλλογές της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας – Ι.Λ.Ε.Α)

(επί της οδού Καποδιστρίου 6 – ΠΕΤΡΙΝΟ– Δίπλα από Κεντρική πλατεία Αχαρνών )

Ώρες κοινού της Έκθεσης 9/10/05/2024:

Πέμπτη 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:30

Παρασκευή 18:00 – 22:00

20:15 Τελετή βράβευσης για τους νικητές του Διαγωνισμού Έκθεσης για το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών σε συνεργασία με το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ): Σε αγορά πτυχίων μετατρέπει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση η κυβέρνηση, με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Με παραδοσιακά εδέσματα, πέταγμα χαρταετού και πλήθος κόσμου γιόρτασε τα Κούλουμα ο Δήμος Αχαρνών

Περσικός: Πληροφορίες για κατάληψη πετρελαιοφόρου ελληνικών συμφερόντων