www.acharnespress.gr
Ο Δήμαρχος Σπ. Βρεττός στη συνάντηση Χαρδαλιά με τους Δημάρχους της ανατολικής Αττικής 696x357
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Σπ. Βρεττός στη συνάντηση Χαρδαλιά με τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής

Κοινοποίηση

Σε εξαιρετικό κλίμα και άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας που είχε ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς με τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση των Δημάρχων για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την αυτοδιοικητική περίοδο 2024 – 2028.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός παρευρέθηκε στην ενημερωτική συνάντηση του νέου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου, με τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο νέος Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε χαρακτηριστικά:

“Είμαστε έτοιμοι να σκύψουμε πάνω από κάθε πρόβλημα των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και να δώσουμε λύσεις”. Και πρόσθεσε: “Η Ανατολική Αττική αντιμετωπίζει εδώ και καιρό προβλήματα όπως το αποχετευτικό και οδικό δίκτυο, η έλλειψη υποδομών, οι συγκοινωνίες και η μη επαρκής αστυνόμευση.

Είμαστε έτοιμοι να προσεγγίσουμε κάθε πρόβλημα μητροπολιτικά και στην ολότητητά του και κυρίως να συνδράμουμε τους Δήμους στην απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων τους. Υπάρχουν πολλά έργα τα οποία έχουν μείνει στάσιμα εδώ και αρκετά χρόνια και με χρήματα που παραμένουν αναπορρόφητα. Πρέπει σε συνεννόηση με τους Δημάρχους να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας και να οικοδομήσουμε άξονες ένταξης έργων ανά περιφερειακή ενότητα, οι οποίοι θα πρέπει να αντανακλούν τις προτεραιότητες των ίδιων των πολιτών.”

Ολιστική παρακολούθηση των προβλημάτων
Ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η ολιστική παρακολούθηση των προβλημάτων των Δήμων θα επιτευχθεί με το Παρατηρητήριο, μια νέα δομή που εισάγει η νέα περιφερειακή αρχή και πρόκειται για έναν επιχειρησιακό χάρτη στον οποίο θα καταγράφονται όλα τα έργα με χρονοδιαγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, για να μην έχουμε το φαινόμενο των αποσπασματικών λύσεων σε έργα μεγάλης σημασίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αχαρνών εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής για τα ζητήματα της πόλης. “Μια συνεργασία” όπως πρόσθεσε “που είμαι βέβαιος πως θα είναι παραγωγική και αποτελεσματική με στόχο πάντα την προσφορά στο δημότη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλα τα επίπεδα”.

Οι Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ενημέρωση και αναφέρθηκαν στα προβλήματα των περιοχών τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι: Αχαρνών Σπυρίδων Βρεττός, Διονύσου Αικατερίνη Μαϊχόσογλου, Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης, Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά-Μήλα, Σαρωνικού Δημήτριος Παπαχρήστου, Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτριος Μάρκου, Ωρωπού Γεώργιος Γιασημάκης. Τέλος το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τοπικής Οικονομίας, Οικονομικών-Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δημοτικής Αστυνομίας, Βασίλης Παπαμιχαήλ.

Πήγη:acharnaika-nea.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο τμήμα επειγόντων του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

Οι εμπρησμοί στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης – Στο αυτόφωρο 87χρονος

Αχαρνές: Ξεκινά προβολές ο δημοτικός φορητός κινηματογράφος στις γειτονιές της πόλης