www.acharnespress.gr
04f658c6 74a4 4071 B2b2 70c59a63a2b0 1
ΑΧΑΡΝΕΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δήμος Αχαρνών συμμετέχει ενεργά στην Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας και στην Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Κοινοποίηση

Στο 4ο Γυμνάσιο Αχαρνών βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου εκπρόσωποι από τα τμήματα της Δημοτικής Αστυνομίας και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αχαρνών με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας και την Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων, με στόχο την ενημέρωση- ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα που αφορούν τα ζώα.

Οι μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση, το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου με τίτλο: «Οι φίλοι μας τα ζώα» και να ενημερωθούν ουσιαστικά για τη φροντίδα των ζώων συντροφιάς, τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών απέναντι σε αυτά αλλά και τα αίτια για την ύπαρξη αδέσποτων.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με την προστασία των ζώων, αναγνωρίζοντας ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από την πλευρά του Δήμου συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των νέων πολιτών σχετικά με την προστασία και την φροντίδα των ζώων, αδέσποτων ή δεσποζόμενων. Η δράση η οποία πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους θα συνεχιστεί στο 24ο νηπιαγωγείο Αχαρνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΥΠΑ: Ρεκόρ των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας, με 50.282 προσλήψεις το 2023

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στα μπλόκα αγροτών στη Θεσσαλία: «Είμαστε στο πλευρό σας»

Κ. Σακελλαροπούλου για το θάνατο του Γ. Λυγγερίδη: Ως εδώ με την οπαδική βία