www.acharnespress.gr
ΕΑΚ Ολυμπιακού Χωριού 696x357 (1)
ΑΧΑΡΝΕΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραδίδεται το νέο προπονητήριο στο Ολυμπιακό Χωριό – “Σπίτι” των Εθνικών Ομάδων πάλης, πυγμαχίας, τζούντο

Κοινοποίηση

Οι Εθνικές μας Ομάδες Πάλης, Πυγμαχίας και Τζούντο μπαίνουν στο νέο τους “σπίτι” και παράλληλα το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού αναπτύσσεται κι άλλο

Το νέο κλειστό Προπονητήριο με αεροϋποστηριζόμενο θόλο (μπαλόνι), που ολοκληρώνεται στο ΕΑΚ Ολυμπιακού Χωριού, επισκέφθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά από τον πρόεδρο, Πέτρο Γαλάνη και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του αθλητικού κέντρου για την πρόοδο των εργασιών στο νέο κλειστό προπονητήριο, που κατασκευάστηκε από τη Lamda Development στο πλαίσιο των ανταποδοτικών έργων και θα είναι πλέον το “σπίτι” των Εθνικών Ομάδων της Πάλης, του Τζούντο και της Πυγμαχίας, οι οποίες ως τώρα έχουν έδρα στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Παρουσία των προέδρων της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρη Μαριόλη και της Ομοσπονδίας Τζούντο, Δημήτρη Μιχαηλίδη, καθώς και του αναπληρωτή προέδρου της Ομοσπονδίας Πάλης, Δημήτρη Τραμπάκουλα, αλλά και διεθνών αθλητών και προπονητών των τριών μαχητικών αθλημάτων, που όλοι τον ευχαρίστησαν θερμά, ο κ. Βρούτσης ευχήθηκε “καλορίζικο και να αποτελέσει το νέο προπονητήριο το εκκολαπτήριο που θα γεννήσει κι άλλους διεθνείς πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες”, υπογραμμίζοντας:

“Είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος ως υπουργός Αθλητισμού που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Στο νέο κλειστό προπονητήριο στο Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο θα αποτελέσει τη μόνιμη έδρα των αθλημάτων της Πάλης, του Τζούντο και της Πυγμαχίας, μαζί με τους προέδρους των τριών αθλημάτων και τους αθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Δημιουργούμε ξανά στο Ολυμπιακό Χωριό, σ’ αυτόν τον εμβληματικό χώρο που έλαμψε το 2004. Εκτός από το νέο κλειστό προπονητήριο, τα δύο ακόμη κλειστά που διαθέτει και τον στίβο, ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει μία ακόμη πολύ σημαντική αθλητική μονάδα, το κολυμβητήριο.

Βελτιώνουμε καθημερινά, όσο το δυνατόν περισσότερο τις αθλητικές υποδομές στην πατρίδα μας. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η προσπάθειά μας. 

Πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι διότι στη χώρα μας γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο Αθλητισμός κι αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας μας”.

Ο Υπουργός Αθλητισμού επισήμανε, επιπλέον, ότι “η αναβάθμιση του αθλητισμού σε επίπεδο Υπουργείου και εντός της σωστής του οικογένειας, στο Υπουργείο Παιδείας, θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε πολύ τον σχολικό και πανεπιστημιακό αθλητισμό, αλλά και τον αθλητισμό για όλους και το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προς αυτή την κατεύθυνση.

Για να εμφυσήσουμε τις αξίες του Αθλητισμού σε όλον τον κόσμο, σε όλα τα σχολεία, σε όλα τα Πανεπιστήμια”. 

Ο κ. Βρούτσης επισκέφθηκε και το Κολυμβητήριο, που από το 2004 δεν λειτούργησε ξανά, όπου ανακατασκευάζεται η Ολυμπιακή Πισίνα, (επίσης από τη Lamda Development στο πλαίσιο των ανταποδοτικών έργων μετά την παραχώρηση των χώρων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό), αλλά και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Ολυμπιακού Χωριού με τα δύο κλειστά Γυμναστήρια (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και λοιπών αθλημάτων), το ανοικτό Στάδιο στίβου, τα 4 γήπεδα τένις και το υπαίθριο Γυμναστήριο (Be Active Outdoor Gym).

Ο Υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση και τους εργαζομένους για τη σπουδαία αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων για 16 χρόνια εγκαταστάσεων (πέρασαν στην κυριότητα του Υπουργείου Αθλητισμού, από τον ΟΑΕΔ, την Άνοιξη του 2020) και ενημερώθηκε για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΕΑΚ Ολυμπιακού Χωριού, έπειτα από την παραχώρηση 46 στρεμμάτων από τον Δήμο Αχαρνών (με τη δημιουργία αερομοντελοδρομίου, διαδρομής ανωμάλου δρόμου, ορεινής ποδηλασίας κλπ).

Ο κ. Βρούτσης, μάλιστα, ανακοίνωσε και την αύξηση κατά 32% (επιπλέον 160.000€) της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης του ΕΑΚ Ολυμπιακού Χωριού προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του ως υπερτοπικός αθλητικός πόλος στην Αττική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με επιτυχία διεξήχθη το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Αρωγή»

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα

Υπογράφτηκε η εργολαβική σύμβαση για την ανάπλαση της Λεωφόρου Πάρνηθος