www.acharnespress.gr
Romania Europe Same Sex Marriage
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολιτική αντιπαράθεση: Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και η ακρίβεια

Κοινοποίηση

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο και το θέμα της ακρίβειας, βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. «Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην εκκλησία διαχρονικά, θα ακούσουμε τις απόψεις της, αλλά στο τέλος της ημέρας θα είμαστε συνεπείς στους πολίτες που μας ψήφισαν», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με το νομοσχέδιο.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και το θέμα της ακρίβειας. Λίγες ημέρες πριν σπό τη συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων στο υπουργικό συμβούλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάτης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να διχάσει τον ελληνικό λαό, ενώ αναφέρθηκε και στις ενστάσεις που διατυπώνονται από εκκλησιαστικούς κύκλους .

Μαρινάκης για ν/σ για ομόφυλα ζευγάρια: Θα είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά
«Οι κυβερνησεις εχουν την πρωτοβουλία μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και εφαρμόζουν το πρόγραμμά τους, κάτι που κάνουμε και εμείς (…) Θα ακούσουμε και θα συνεχίσουμε να ακούμε τις απόψεις της εκκλησίας και της κοινωνίας αλλά στο τέλος της ημέρας θα είμαστε συνεπείς στους πολίτες και σε αυτά που έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά. (…) Αλοίμονο ένα τέτοιο θέμα δίχασε την κοινωνία (…) Εμείς θέλουμε και η συζήτηση αυτή να αναδείξει επιχειρήματα, να ακουστούν και οι αντίθετες απόψεις» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6».

« Είναι αυτονόητο στα θέματα των δικαιωμάτων, είτε προκειται για ομόφυλα είτε για ετερόφυλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια δικαιώματα» τόνισε στην ίδια εκπομπή ο Τρύφων Αλεξιάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Η Ν Δ καταψήφισε και τον πολίτικο γάμο, πολύ μεγάλη σφοδρότητα εκείνες τις ημέρες αλλά και σε ό,τι αφορά στο Σύμφωνο Συμβίωσης, 19 βουλευτές το είχαν ψηφίσει. Αυτό για να είμαστε ακριβείς και αντικειμενικοί» ανέφερε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη.

Πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια – Μαρινάκης: «Είναι εισαγόμενη» – Αλεξιάδης: «Αποτυχία της κυβέρνησης»
Την ίδια ώρα πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξακολουθεί να αποτελεί το θέμα της ακρίβειας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη και όχι ακρίβεια Μητσοτάκη

«Όταν έχεις ένα δυναμικό φαινόμενο, οφείλεις να έχεις και μια δυναμική αντιμετώπιση. Δηλαδή με λίγα λόγια εάν χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις εξετάζονται, αξιολογούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και εφαρμόζονται» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

« Δεν τα κατάφερε στο θέμα της ακρίβειας η κυβέρνηση. Υπάρχει μια απαρίθμηση μέτρα – μέτρα – μέτρα, η ακτίβεια όμως είναι εδώ» υπογράμμισε ο Τρύφων Αλεξιάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Για αποτυχία της κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας κάνει λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Κυβέρνηση στο ζήτημα της ακρίβειας και του κόστους ζωής έχει αποτύχει. Χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, που στόχο θα έχει τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, με ένα κράτος που θα παρεμβαίνει στην αγορά όποτε χρειάζεται, θα έχει ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα μπορεί να αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια» είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Πολιτική αντιπαράθεση: Στο επίκεντρο οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις
Εν τω μεταξύ η προαναγγελία αγροτικών κινητοποιήσεων δημιούργησε άλλο ένα πεδίο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης

«Όλες οι προσπάθειες για να ξεσηκωθεί ο αγροτικός κόσμος στη χώρα μας, φαίνεται πολύ απλά ότι έχει κομματικό πρόσημο. Φαίνεται ότι υπάρχουν κομματικές απαχρώσεις πίσω από όλα αυτά» είπε στο ERTNEWS, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

Το θέμα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών αλλά και το θέμα της ακρίβειας, αναμένεται να κυριαρχήσουν και στο επόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού – 229 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία

Σε έξαρση ο κορονοϊός λόγω εορτών – Αυστηρές συστάσεις από τον ΕΟΔΥ

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη με Μπλίνκεν – Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις