www.acharnespress.gr
Robert Menendez 1
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Οι ράβδοι χρυσού στο σπίτι του, οι κατηγορίες για διαφθορά – Η πρώτη του αντίδραση

Κοινοποίηση

Ο Μπομπ Μενέντεζ αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία περί διαφθοράς και δωροδοκίας.

Πολιτειών Αμερικής, Ρόμπερτ Μενέντεζ και η γυναίκα του κατηγορούνται για αδικήματα δωροδοκίας και διαφθορά από ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων.

Προσπάθησαν να προστατεύσουν τρεις επιχειρηματίες του Νιού Τζέρσεϊ και να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο Μενέντεζ και η γυναίκα του κατηγορήθηκαν για αδικήματα δωροδοκίας «αναφορικά με τη σχέση διαφθοράς με τρεις επιχειρηματίες του Νιού Τζέρσεϊ», όπως τονίσθηκε σε δημοσίευση από την Εισαγγελία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νέα Υόρκη.

«Η έρευνα για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ βρίσκεται σε εξέλιξη»

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας που κατηγόρησε τον Γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ και τη γυναίκα του για αδικήματα δωροδοκίας, υπογράμμισε νωρίτερα (22/09) ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τις προσπάθειες των κατηγορούμενων να προστατεύσουν τρεις επιχειρηματίες του Νιού Τζέρσεϊ και να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

«Δεν τελειώσαμε και θέλω να ενθαρρύνω όποιον έχει πληροφορίες, να τις παρουσιάσει και να εμφανισθεί γρήγορα», σημείωσε ο ανώτατος ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Μανχάταν, Ντέιμιαν Ουίλιαμς, παρουσιάζοντας, μάλιστα, έναν πίνακα με τους «καρπούς» της παράνομης συμφωνίας, όπου διακρίνονται ράβδοι χρυσού (τουλάχιστον δεκατρείς αναφέρονται στο κατηγορητήριο, μία Mercedes C–Class του 2019 και το ποσό των 566.000 δολαρίων, μεταξύ άλλων).

Η πρώτη αντίδραση του Γερουσιαστή για τις κατηγορίες

«Για χρόνια, δυνάμεις στο παρασκήνιο έχουν επανειλημμένα επιχειρήσει να “φιμώσουν” τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό μου τάφο. Από όταν διέρρευσε αυτή η έρευνα πριν από σχεδόν έναν χρόνο, υπήρξε μία ενεργή εκστρατεία συκοφάντησης από ανώνυμες πηγές και υπονοούμενα, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί ένας αέρας ανάρμοστης συμπεριφοράς, εκεί όπου δεν υπάρχει.

Οι υπερβολές αυτών των εισαγγελέων είναι προφανείς, έχουν διαστρεβλώσει το κανονικό έργο ενός γραφείου του Κογκρέσου. Πέραν των άλλων, δεν αρκούνται στην προβολή ψευδών ισχυρισμών εναντίον μου, αλλά έχουν επιτεθεί στη γυναίκα μου, για τις μακροχρόνιες φιλίες που είχε, πριν καν γνωριστούμε», τόνισε αρχικά ο κ. Μενέντεζ.

«Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία, απλώς δε μπορούν να δεχθούν ότι ένας Λατινοαμερικάνος πρώτης γενιάς από ταπεινή αρχή θα μπορούσε να αναδειχθεί σε Γερουσιαστή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και να υπηρετήσει με τιμή και διάκριση. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στην επίτευξη των ευρύτερων πολιτικών τους στόχων.

Στο παρελθόν, έχω κατηγορηθεί ψευδώς, επειδή αρνήθηκα να υποχωρήσω μπροστά στις εξουσίες και οι πολίτες του Νιού Τζέρσεϊ μπόρεσαν να δουν μέσα από τον καπνό και τους καθρέφτες και να αναγνωρίσουν ότι ήμουν αθώος· εργάζομαι καθημερινά, προκειμένου να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη στους αγωνιζόμενος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας, την αναβάθμιση των υποδομών και τη μείωση του κόστους για τις οικογένειες του Νιού Τζέρσεϊ.

Στάθηκα, επίσης, σταθερός απέναντι στους δικτάτορες σε όλο τον κόσμο –είτε στο Ιράν, είτε την Κούβα, είτε την Τουρκία, είτε αλλού– αγωνιζόμενος ενάντια στις δυνάμεις του κατευνασμού και συμπαραστεκόμενος σε όσους υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατία. Παραμένω επικεντρωμένος στη συνέχιση αυτού του σημαντικού έργου και δεν θα αποσπαστώ από αβάσιμους ισχυρισμούς.

Προς τους υποστηρικτές μου, τους φίλους και όλη την κοινότητα ης, ζητώ να θυμηθείτε τις άλλες φορές που οι εισαγγελείς έκαναν λάθος και να επιφυλαχθείτε για την κρίση σας. Αισθάνομαι βέβαιος ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί με επιτυχία όταν παρουσιασθούν όλα τα γεγονότα και οι συμπολίτες μου στο Νιού Τζέρσεϊ θα δουν αυτό που είναι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κώστας Καραμανλής για την Μαριέττα Γιαννάκου: Είχε το πάθος της προσφοράς και της υπηρεσίας – Δεν είχε χορηγούς ή προστάτες

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κύβος ερρίφθη! Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι αρχηγός αριστερού κόμματος» λέει εσωκομματική τάση

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε αναγνωρισμένους φορείς συλλογικής εκπροσώπησης μεταναστών και προσφύγων, σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής, για τη συγκρότηση του «Συμβουλίου ένταξης μεταναστών και προσφύγων»