www.acharnespress.gr
Kasselakhs Van 2024 01 13 12.50.11 Frame 51567 768x432
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στ. Κασσελάκης για ν/σ για ομόφυλους: Για εμάς δεν είναι ζήτημα αρχηγισμού ή πειθαρχίας – Συμφωνώ με τη θέση του Αντώνη Σαμαρά

Κοινοποίηση

Με αναφορά στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ξεκίνησε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι για εμάς δεν είναι ζήτημα αρχηγισμού ή πειθαρχίας. «Είναι ζητήματα ταυτοτικά, αν όχι η Αριστερά, ποιος;» υπογράμμισε και σε άλλο σημείο τόνισε ότι «θα είναι με τη δική μας ψήφο που θα περάσει αν έρθει στη Βουλή».

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο ρώτησε «ποιος εδώ μέσα διαφωνεί» με ένα ζευγάρι ομόφυλων ζευγαριών να έχει δικαίωμα στον πολιτικό γάμο; «Έχει κανείς; Να σηκωθεί» και συνέχισε, λέγοντας: «Ποιος εδώ διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία, αν υπάρχει κανείς να σηκωθεί».

Κατηγόρησε για κουτοπονηριά τον πρωθυπουργό και είπε «έχω φτάσει σε σημείο να συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά. «Πώς λέει στους ψηφοφόρους ελάτε να ψηφίσετε και στους βουλευτές να απέχουν;» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να ξεπεράσει οπισθοδρομικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του.

Επίσης επιτέθηκε κατά του Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας «η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται. Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο και θα περιμένουμε από τον δήθεν προοδευτικό κ. Ανδρουλάκη να κάνει το ίδιο».

Η πολιτική συγκυρία των τελευταίων ημερών δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης σύρεται σε μέτρα μετά από δικές μας στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις υποστήριξε και τόνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης «είναι too little, too late αν δεν είναι και κοροϊδία». Επίσης, ο κ. Κασσελάκης μίλησε για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αθλητική βία λέγοντας ότι «ακολούθησε η ΝΔ υιοθετώντας τις προτάσεις μας». Υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο να σκοτώνονται νέα παιδιά και αστυνομικοί πηγαίνοντας ακόμα και σε αγώνες βόλεϊ.

Αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματός του για τη θέσπιση ανώτατης τιμής βρεφικού γάλακτος ενώ είπε ότι θα κινητοποιηθούμε για το στεγαστικό πρόβλημα. «Εθνικός στόχος η εξάλειψη της αστεγίας για μας ως κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης είπε ότι «θα ξεδιπλώσουμε το προσεχές διάστημα μια δέσμη προτάσεων για την ακρίβεια, τη στέγαση, αλλά και τα κόκκινα δάνεια που οδηγούν στην ασφυξία ζωτικές δυνάμεις της κοινωνίας μας και τροφοδοτούν παρασιτικά συμφέροντα. Θα μιλήσουμε για ένα νέο φορολογικό πλαίσιο, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, για ένα νέο παρεμβατικό και αποδοτικό κράτος που δεν θα καταπνίγει ευκαιρίες και φιλοδοξίες, αλλά θα αξιοποιεί ταλέντα και θα πλαισιώνει τον πιο δημιουργικό μας εαυτό. Για την επιστολική ψήφο, θα τοποθετηθούμε άμεσα».

«Η υπευθυνότητα είναι η πυξίδα μας και σε κοινωνικά και σε εθνικά θέματα» είπε ακόμα και τόνισε μεταξύ άλλων ότι είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση, η σύγχρονη πατριωτική αριστερά.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων: «Μηχανεύονται νομικές ακροβασίες για να προσπεράσουν την καραμπινάτη αντισυνταγματικότητα. Μας παραμυθιάζουν με το Χάρβαρντ, παρότι ξέρουν ότι στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τα μεγάλα ποιοτικά ιδιωτικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό που τους ενδιαφέρει, όπως έδειξε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, είναι η πελατεία για τα κολέγια των φίλων της κυβέρνησης […] Η πραγματική τους επιδίωξη είναι να περικόψουν τα κονδύλια για τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ήδη κάνουν συστηματικά».

Πορεία προς το Συνέδριο

Αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα στο δρόμο προς το Συνέδριο:

Α) Έχουμε έτοιμο κείμενο θέσεων για το συνέδριο στην ώρα του.

Β) Ετοιμάζουμε τη διακήρυξή μας για τις Ευρωεκλογές, που θα παρουσιάσουμε και θα εγκρίνουμε στο συνέδριο. Η Διακήρυξη θα επανεπιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ως τέτοια θα ηγηθεί του αγώνα για την ενίσχυση των αριστερών δυνάμεων στις Ευρωεκλογές, αλλά και του αγώνα για τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα όλων των προοδευτικών δυνάμεων, Αριστεράς, Σοσιαλιστών και Πρασίνων.

Γ) Προχωράνε τα think tank μας. Βρισκόμαστε στο στάδιο της τελικής επιλογής και θα ανακοινωθεί άμεσα η σύνθεση και η έναρξη λειτουργίας τους.

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Θέλετε να φαίνεστε νεότεροι; «Κόψτε» αυτή τη διαδεδομένη συνήθεια

Πρόωρος τοκετός: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο η ψυχική υγεία του πατέρα

H γραμμή Μητσοτάκη με τους αγρότες: Στήριξη ναι, όχι τσάμπα χρήμα