www.acharnespress.gr
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗ ΤΠΚ "ΔΑΝΙΟΛΟΣ" ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ / Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμβολική επίσκεψη του Ν. Δένδια στη Σύμη ανήμερα των Χριστουγέννων – «Υπερηφάνεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

Κοινοποίηση

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας γιορτάζει την ημέρα των Χριστουγέννων με τους ακρίτες της Σύμης. Ο Νίκος Δένδιας παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Πανορμίτη, το 549 Τάγμα Πεζικού και την τορπιλάκατο «Δανιόλος».

Ο κ. Δένδιας παρέστη στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ.κ. Χρυσόστομου Β’. Παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Δωδεκανήσων Μάνος Κόνσολας, ο Δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο Υποδιοικητής 95 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Σπυρίδων Παπαθανασίου, ο Διοικητής ΔΑΝ Σύμης, Συνταγματάρχης (ΠΖ) Παναγιώτης Βρανάς, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών αρχών.

Κατά την αντιφώνησή του στην προσφώνηση του κ.κ. Χρυσοστόμου Β’, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε:

«Είναι για μένα πάρα πολύ μεγάλη τιμή που μαζί με το συνάδελφο μου στην Βουλή, τον βουλευτή σας, Μάνο Κόνσολα και τον Στρατηγό, τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, είμαστε σήμερα εδώ για να γιορτάσουμεμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και με τους κατοίκους της ακριτικής Σύμης, τα Χριστούγεννα.

Θέλω να πω Σεβασμιώτατε ότι τόσο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεωνόσο και οι κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών, όχι μόνο, όπως είχατε την καλοσύνη να πείτε, «Φυλάττουν Θερμοπύλες», αλλά αποτελούν την ουσία των γεωγραφικών ορίων του Ελληνισμού μας.

Η πατρίδα μας μπορεί να υπάρξει αλλά και να διατηρηθεί όπως την παραλάβαμε και να την παραδώσουμε στους επόμενους, εφόσον τα γεωγραφικά μας όρια, τα ακριτικά μας νησιά, οι ακριτικές μας περιοχές, ζουν και αναπτύσσονται. Και αυτό γίνεται χάρη στις προσπάθειες ανθρώπων οι οποίοι αγνοούν τις δυσκολίες.

Προέρχομαι από μικρό νησί, ξέρω πόσο δύσκολο είναι, αντιλαμβάνομαι πόσο περισσότερο δύσκολο είναι όταν βρίσκεται μάλιστα στα γεωγραφικά όρια της χώρας μας προς ανατολάς. Υπηρετούν λοιπόν την πατρίδα μας, Σεβασμιώτατε, οι κάτοικοι της Σύμης.

Εσείς που ποιμαίνετε το νησί το ξέρετε πολύ καλύτερα από μένα.

Όσον αφορά το Καστελλόριζο, τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται εκεί ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Νομίζω ότι είναι ένας μεγάλος συμβολισμός κι αυτός. Το είχα επισκεφτεί το 2014 όταν ήμουν υπουργός Εθνικής Άμυνας. Θα το επισκεφθώ πάλι και με την τωρινή μου ιδιότητα. Το Καστελλόριζο οριοθετεί μίας τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας περιοχή.

Εύχομαι τα Χριστούγεννα να μας φωτίζουν όλους και ο ενανθρωπήσας σήμερα να φωτίζει και τη Σύμη και τους κατοίκους της και τη ζωή μας και την κρίση μας.

Να είστε πάντα καλά».

Εν συνεχεία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την ΤΠΚ «ΔΑΝΙΟΛΟΣ» που ναυλοχεί στο νησί, όπου αντάλλαξε ευχές για την εορτή των Χριστουγέννων με τον Κυβερνήτη Πλωτάρχη Γεώργιο Σούχλα ΠΝ και το πλήρωμα.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Είναι για μένα μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή, που εδώ στη Σύμη, σήμερα έχω την ευκαιρία να επισκεφθώ την Πυραυλάκατο «Δανιόλος» και να ευχηθώ στον Κυβερνήτη και στο πλήρωμα για τα Χριστούγεννα.

Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα την υπερηφάνεια μου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας που φυλάσσουν τα ακριτικά μας νησιά. Τις εσχατιές της πατρίδας μας.

Και νομίζωότι είναι ακριβώς η μέρα που πρέπει η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της να ευχηθεί σε αυτά τα στελέχη από την καρδιά της να είναι πάντα καλά.

Από εκεί και πέρα, η ακριτική Σύμη είναι ένας χαρακτηριστικός τόπος. ένας τόπος γεμάτος πολιτιστική παράδοση, φυσική ομορφιά αλλά και γεωπολιτική σημασία.

Η επίσκεψη μου λοιπόν εδώ σήμερα ενέχει έναν σαφή συμβολισμό».

Σε άλλη ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Δένδιας αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι παρακάθισε στο εορταστικό γεύμα των Χριστουγέννων, στο στρατόπεδο «Ταξιάρχου Μάρκου Κλαδάκη», της ΔΑΝ Σύμης.

«Είχα την ευκαιρία να ευχηθώ χρόνια πολλά στα στελέχη και τους οπλίτες θητείας, αλλά και να διαπιστώσω πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ανθρώπους που υπερασπίζονται τη σημαία και την πατρίδα, σε αυτό το σημείο των συνόρων μας» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, επισκέφτηκε την Ιερά Μόνη Αρχαγγέλου Μιχάηλ του Πανορμίτη.

«Είχα την ευλογία, στο πλαίσιο της επίσκεψής μου στη Σύμη, να επισκεφθώ την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη, όπου με ξενάγησε στον Ιερό Ναό και στους χώρους της Μονής ο Ηγούμενος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Πατρός» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ο κ. Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας παρακάθισε στο εορταστικό γεύμα των Χριστουγέννων, στο Στρατόπεδο «Ταξιάρχου Μάρκου Κλαδάκη», της ΔΑΝ Σύμης, είχα την ευκαιρία να ευχηθώ χρόνια πολλά στα στελέχη και τους οπλίτες θητείας, αλλά και να διαπιστώσω πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ανθρώπους που υπερασπίζονται τη σημαία και την πατρίδα, σε αυτό το σημείο των συνόρων μας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Σύμη ο Υπουργός επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη, όπου τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε στον Ιερό Ναό και στους χώρους της Μονής ο Ηγούμενος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Πατρός.

Ακολούθως ο κ. Δένδιας μετέβη στο Στρατόπεδο «ΤΑΞΧΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΚΛΑΔΑΚΗ» της ΔΑΝ Σύμης όπου αντήλλαξε ευχές για τα Χριστούγεννα με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους οπλίτες θητείας και γευμάτισε μαζί τους.

Παραλαμβάνοντας τα συμβολικά δώρα από τον Διοικητή της ΔΑΝ Σύμης (Σημαία και τοπικά προϊόντα) ο Υπουργός ανέφερε:

«Οφείλω να πω ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι τη Σύμη. Είμαι εντυπωσιασμένος από το πόσο όμορφο νησί είναι και την τεράστια πολιτιστική παράδοση που κουβαλάει μαζί του.

Επίσης, βλέποντας και την εγγύτητα με την απέναντι ακτή, καταλαβαίνω πόσο σημαντική είναι η αποστολή σας και το πόσο σπουδαίο είναι ότιέχουμε εδώ ανθρώπους οι οποίοι υπηρετούν την Σημαία -που είχατε την καλοσύνη να μου δώσετε προηγουμένως ως αναμνηστικό – και την Πατρίδα. Όπως και η ευρύτερη αίσθηση υπεράσπισης των ακραίων συνόρων της Πατρίδας μας.

Και πάλι χρόνια πολλά, να είστε καλά».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την επίσκεψη στη Σύμη επισκέφθηκε επίσης την 112 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου αντήλλαξε ευχές στη Λέσχη Αξιωματικών με τον Διοικητή της ΔΑΥ Αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, τον Διοικητή της 112 ΠΜ Ταξίαρχο (Ι) Βασίλειο Τόσιο και τα στελέχη της.

Πήγη:ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στο Ολυμπιακό Χωριό το Σάββατο ο αγώνας ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για τη Volley League

Στην εκδήλωση της ΠΕΔΑ για τις ελληνικές σημαίες ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός

Παππάς: «Δεν έχουμε πλέον γκρουπούσκουλα και καπετανάτα στον ΣΥΡΙΖΑ»