www.acharnespress.gr
Kasselakis Eurokinissi Scaled
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κύβος ερρίφθη! Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι αρχηγός αριστερού κόμματος» λέει εσωκομματική τάση

Κοινοποίηση

Δριμύ κατηγορώ με σκληρές εκφράσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη εξαπολύει η Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ (ΠΡΩΤ.Α. ΣΥΡΙΖΑ).

Η τάση αυτή, που εντάσσεται στην ευρύτερη ομάδα της «Ομπρέλας», δηλαδή μιάς από τις πτέρυγες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη για μεταμόρφωση του κόμματος σε κεντροδεξιό, γεγονός που χαρακτηρίζει «τερατογένεση».

Επιπλέον ζητά «να συζητηθούν πρώτα και κύρια με αφορμή τις “διαγραφές” οι παραβιάσεις των Αρχών λειτουργίας του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα του» κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στρέφει τα βέλη της ονομαστικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και καταλήγει: «Κόμμα της Αριστεράς με αρχηγό τον Κασσελάκη δεν είναι αριστερό κόμμα, ούτε ο Κασσελάκης μπορεί να είναι αρχηγός σε κόμμα της Αριστεράς. Ο κύβος ερρίφθη!».

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«…Στο διάστημα που μεσολάβησε από την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κρίση του κόμματος αντί να ανακοπεί οξύνθηκε στο μέγιστο βαθμό. Ο νέος Πρόεδρος και η ομάδα που τον περιέβαλε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την ηγεσία, αποδύθηκαν σε έναν αγώνα κατεδάφισης των αξιακών, προγραμματικών και καταστατικών Αρχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο χαρακτήρας και η ταυτότητα του κόμματος λοιδορούνται και αμφισβητούνται από αυτούς που κανονικά θα έπρεπε να είναι οι πιο μαχητικοί υπερασπιστές τους, από τον Πρόεδρο και την ηγετική ομάδα…».«Η ηγεσία Κασσελάκη, αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά προχώρησε σε αλλαγές στην εκπροσώπηση του κόμματος και στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Στ. Κασσελάκης στην ομιλία του στον ΣΕΒ αλλοίωσε ουσιωδώς την ταυτότητα του κόμματος, στρέφοντάς το σε μια νεοφιλελεύθερη φιλοκαπιταλιστική κατεύθυνση. Στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, τοποθετήθηκε στην αρχή μονομερώς υπέρ του Ισραήλ και του Νετανιάχου και στη συνέχεια παρά τη λεκτική διόρθωση πλευρών αυτής της τοποθέτησης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο κεντρικό επίπεδο απέχει από τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια Αριστερά, κάτι που συνιστά όνειδος στην ιστορία αυτού του πολιτικού χώρου».«Η δημοκρατική λειτουργία και τα όργανα του κόμματος χαρακτηρίζονται περιττά και μη αναγκαία από το νέο Πρόεδρο και στη θέση τους προβάλλεται η επικίνδυνη λαϊκιστική ιδέα της “αδιαμεσολάβητης σχέσης” με το λαό…».

Τονίζουμε τις μεγάλες ευθύνες της προηγούμενης ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ιδιαίτερα του Αλέξη Τσίπρα για τις αρνητικές και καταστροφικές αυτές εξελίξεις. Για τις λανθασμένες επιλογές του που εμπέδωσαν τον αρχηγισμό, την αντιδημοκρατική λειτουργία και τον άνευ όρων κυβερνητισμό στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για την ιδεολογικά και πολιτικά ασπόνδυλη διεύρυνση «από τα πάνω» και με κατεύθυνση προς το κέντρο και τη δεξιά. Για όλα αυτά που οδήγησαν στην εκλογική συντριβή, αλλά, ταυτόχρονα, επέτρεψαν την εμφάνιση και την εξάπλωση παρακμιακών και εκφυλιστικών φαινομένων».

«Οι αντιδράσεις απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή απόπειρα βίαιης μετάλλαξης των βασικών χαρακτηριστικών ενός αριστερού κόμματος, αντιμετωπίστηκαν με απίστευτη χυδαιότητα από ένα στρατό νεοαυριανίστικων τρολ- υβριστών στο διαδίκτυο και με διοικητικό αυταρχισμό από την ηγεσία Κασσελάκη.Με την αντικαταστατική απειλή των διαγραφών και μάλιστα από το εξωτερικό, απέναντι σε τέσσερα ιστορικά στελέχη του κόμματος, ο Στ. Κασσελάκης, ξεπέρασε τα όρια και έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και το γεγονός ότι με την πολιτική του ανεπάρκεια και το είδος της πολιτικής που πρεσβεύει αυτός και η ομάδα του αποτελούν μέγιστη απειλή για την πολιτική φυσιογνωμία και την ενότητα του κόμματος. Ο κατηγορούμενος με απύθμενο θράσος μεταμορφώθηκε σε κατήγορο και σε διώκτη στελεχών ταυτισμένων με την ίδρυση και την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ».

Και η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την Αναγέννηση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Για μια ακόμη φορά διακηρύσσουμε:

Ενότητα” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έξω από το πλαίσιο των αξιών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, συνιστά αιτία διάσπασης.

– “Κόμμα της Αριστεράς με αρχηγό τον Κασσελάκη δεν είναι αριστερό κόμμα, ούτε ο Κασσελάκης μπορεί να είναι αρχηγός σε κόμμα της Αριστεράς. Ο κύβος ερρίφθη!”.

Το πραξικόπημα που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην παρακμή, τον εκφυλισμό και τη γελοιοποίηση δεν γίνεται πλέον ανεκτό. Κανείς δεν είναι σε θέση να σβήσει την παρουσία και τη φωνή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην κοινωνία και στην πολιτική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στ. Κελέτσης: Δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους των μπλόκων στην Αλεξανδρούπολη

Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Το αυστηρό μήνυμα Κασσελάκη σε βουλευτές και Πολάκη

Δ. Κουτσούμπας: Να επιστρέψουν με πλήρη δικαιώματα όσοι απολύθηκαν στα Λιπάσματα Καβάλας