www.acharnespress.gr
ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Boυλή – Άκης Σκέρτσος για το κράτος δικαίου: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μια πατριωτική θέση

Κοινοποίηση

«Η διατύπωση που λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να ελεγχθεί και ως προς τη χρήση των κοινοτικών κονδυλίων σε σχέση με το κράτος δικαίου, δεν είναι μια πατριωτική θέση. Το λέω, το πιστεύω και το υπογράφω. Και δεν θα έπρεπε να υπογράφεται από κανέναν Έλληνα ευρωβουλευτή. Όμως, έχει τις υπογραφές τους. Κανένας Έλληνας ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα έκανε αυτό το πράγμα απέναντι στη χώρα μας. Αλλά το κάνατε εσείς, με προφανή μικροπολιτικά κίνητρα και σκοπιμότητες», είπε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα γύρω από το κράτος δικαίου.

«Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ταυτισμένος, τόσο παρελθόν όσο και στο παρόν, με δύο ονόματα. Στο παρελθόν, με τον κ. Καμμένο. Στο παρόν, με τον κ. Πολάκη. Ο κ. Καμμένος ήταν αυτός ο οποίος σας ανάγκασε να φέρετε ένα λειψό Σύμφωνο Συμβίωσης, το οποίο ψηφίστηκε με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε ευχαριστημένοι που υπάρχει το Σύμφωνο Συμβίωσης, θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο, δεν ήταν καλύτερο, διότι εσείς συμβιβαστήκατε και συμφιλιωθήκατε με τον κ. Καμμένο, ο οποίος είναι απέναντι σε αυτά τα δικαιώματα. Την πίστη σας στο κράτος δικαίου, την δείξατε τότε διαλέγοντας στρατόπεδα και διαλέξατε τον κ. Καμμένο. Ο δε κ. Πολάκης, ακόμη και σήμερα, απειλεί με πογκρόμ τους Έλληνες δικαστές, την ελληνική δικαιοσύνη», είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «πάει πολύ επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλεί αυτή την κυβέρνηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα».

Ο ‘Ακης Σκέρτσος ανέφερε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί ταυτόχρονα ψηφίσματα τέτοιου τύπου, σας αυτό που είδαμε την περασμένη εβδομάδα, το οποίο προήλθε από ένα πολιτικό όργανο».

«Κακά τα ψέματα, το ευρωκοινοβούλιο είναι ένα πολιτικό όργανο, το οποίο ειδικά στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, ενόψει των ευρωεκλογών, διέπεται από έντονους πολιτικούς και προεκλογικούς ανταγωνισμούς, μεταξύ του ΕΛΚ και των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών ομάδων. Η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή τη στιγμή είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη. Επανεξελέγη το 2023, με ευρύτατη πλειοψηφία και κοινωνική νομιμοποίηση, που αναγνώρισε το έργο το οποίο προσέφερε την προηγούμενη τετραετία. Οι μόνοι που δεν το αναγνωρίζετε είστε εσείς. Εσείς καταδικαστήκατε στην κάλπη, αλλά ακόμη δεν το έχετε αποδεχθεί», είπε ο ‘Ακης Σκέρτσος και επέμεινε, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «προσπαθείτε να μεταφέρετε επομένως στην Ευρώπη κάποιες αιτιάσεις οι οποίες, αυτή τη στιγμή, κατά ένα μέρος ελέγχονται από την ελληνική δικαιοσύνη – και αποτελεί παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης να ζητάτε περαιτέρω στοιχεία ενώ κάνει τη δουλειά της και για άλλα θέματα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το κράτος δικαίου- και είναι πραγματικά φαιδρό να επικαλείστε μια έρευνα, σαν αυτή των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, η οποία κατατάσσει δικτατορίες, επαναλαμβάνω δικτατορίες, σε υψηλότερη θέση, ως προς την ελευθερία του Τύπου, από μια ευρωπαϊκή φιλελεύθερη δημοκρατία, όπως είναι η Ελλάδα και να θεωρείτε ότι αυτή είναι μια αξιόπιστη έκθεση, και να έχετε το θράσος να τη φέρνετε στην ευρωβουλή! Πρόκειται για θράσος! Και ναι, επιμένω ότι η διατύπωση που λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να ελεγχθεί και ως προς τη χρήση των κοινοτικών κονδυλίων σε σχέση με το κράτος δικαίου, δεν είναι μια πατριωτική θέση. Το λέω, το πιστεύω και το υπογράφω. Και δεν θα έπρεπε να υπογράφεται από κανέναν Έλληνα ευρωβουλευτή. Όμως, έχει τις υπογραφές τους. Κανένας Έλληνας ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα έκανε αυτό το πράγμα απέναντι στη χώρα μας. Αλλά το κάνατε εσείς, με προφανή μικροπολιτικά κίνητρα και σκοπιμότητες».

Πήγη:www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Οι ράβδοι χρυσού στο σπίτι του, οι κατηγορίες για διαφθορά – Η πρώτη του αντίδραση

Με επιτυχία διεξήχθη το ετήσιο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Αρωγή»

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ: Πάνω από 8.500 έκαναν διακοπές τον Απρίλιο με voucher