www.acharnespress.gr
Βρεττός Μενδώνη 696x494 2
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αχαρνές: Η ανάδειξη του Αρχαίου θεάτρου στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Κοινοποίηση

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης (02/08) ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός. Με δεδομένο πως ο Δήμος Αχαρνών είναι ένας από τους αρχαιότερους αλλά και μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, διαθέτει μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, γεγονός που δημιουργεί μια γεμάτη ατζέντα θεμάτων. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, αφού συνεχάρη και δια ζώσης την κ. Υπουργό για τη συνέχιση της υπουργικής της θητείας στον τομέα του Πολιτισμού, την ευχαρίστησε για το διαχρονικό ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για τις Αχαρνές.

Στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκε το θέμα της ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να συνεχιστούν πλέον απρόσκοπτα οι εργασίες ανασκαφής που πραγματοποιούνται μετά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων απαλλοτριώσεων. Στο θέμα αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Δήμου για ένα χρονοδιάγραμμα τριών ετών, ενώ παράλληλα θα γίνει η απαραίτητη προεργασία από πλευράς Δήμου για την ανάδειξη του σε συνδυασμό με την ανάπλαση στου ιστορικού κέντρου. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η υπογραφή Προγραμματικής συμφωνίας με το Υπ. Πολιτισμού για την ανασκαφή και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών, που επιπλέον θα συνοδευτεί από ένα ειδικό πρόγραμμα αναπλάσεων του ιστορικού κέντρου των Αχαρνών.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Σπύρος Βρεττός ανέφερε σχετικά: «Ο πολιτισμός ήταν πάντα στις κορυφαίες προτεραιότητες της Δημοτικής μας αρχής και η συνάντησή μας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισφράγισε την έναρξη μιας νέας εποχής για την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου.

Ο Δήμος και το Υπουργείο Πολιτισμού ξεκινάνε συνεργασία για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών. Έχουμε μια μακραίωνη ιστορία για την οποία είμαστε υπερήφανοι και στόχος μας είναι να την προστατέψουμε και να τη μεταδώσουμε στις νεότερες γενιές με κάθε δυνατό τρόπο. Ευχαριστώ την Υπουργό για το ενδιαφέρον της και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα της πόλης μας».

doxthi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μητσοτάκης: Είμαστε το φυσικό σκαλοπάτι εισόδου στην Ευρώπη και λέμε στις ινδικές επιχειρήσεις ελάτε μαζί μας

Ένα ξεχωριστό εργαστήριο γεμάτο δημιουργία, όνειρα και φαντασία από τη Δημοτική βιβλιοθήκη Αχαρνών και Τα Χαμογελάκια

Ψηφίζεται σήμερα το ν/σ για την επιστολική ψήφο στη Βουλή – Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην επέκτασή της στις εθνικές εκλογές