www.acharnespress.gr
Timio Ksylo 01
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΑΧΑΡΝΩΝΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τίμιο Ξύλο στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελάς Αχαρνών

Κοινοποίηση

Με τη χάρη του Θεού, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά Δήμου Αχαρνών μεταφέρθηκε προς προσκύνηση των πιστών η λάρνακα με το Τίμιο και Ζωοποιό Ξύλο.

Και σήμερα, την Κυριακή της συγχώρεσης, συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών για να προσευχηθεί ενώπιων του Τίμιου Ξύλου, για να λάβει την ευλογία για την είσοδο εις την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και σύμφωνα με το αρχαίο έθος να εκζητήσει την αλληλοσυγχώρεση.

Σύμφωνα με την ρωσική παράδοση, κατά τη διάρκεια όλης της Τυρινής εβδομάδας, οι πιστοί ψήνουν κρέπες για να κεράσουν όλο τον κόσμο.

Οι ευσεβείς ενορίτισσες του Ιερού Ναού Παναγίας Σουμελά έφτιαξαν πολλές κρέπες με διαφορετικά είδη γέμισης. Επίσης ετοίμασαν σπιτικούς χυμούς και αναψυκτικά, και μετά την Θεια Λειτουργία, στο προαύλιο του Ναού κερνούσαν όλους τους πιστούς.

Ήταν πραγματικά μια όμορφη γιορτή η οποία χαροποίησε ιδιαίτερα τον λαό επειδή του θύμισε τα πατροπαράδοτα έθιμα τα οποία σχετίζονται με την Τυρινή εβδομάδα.

Η λάρνακα με το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την 1 Απριλίου.

Η προσκύνηση γίνεται καθημερινά από τις 8:00 μέχρι 21:00.

timio ksylo 02
timio ksylo 03
timio ksylo 04

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κ. Συνολάκης: Πώς θα μπορούσε το σύστημα πρόβλεψης σεισμών της Ιαπωνίας να εφαρμοστεί στην Ελλάδα – Παγίδες θανάτου οι πιλοτές

Συμβολική επίσκεψη του Ν. Δένδια στη Σύμη ανήμερα των Χριστουγέννων – «Υπερηφάνεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

Kίνηση στους δρόμους: Aυξημένη ροή στην Αθηνών – Κορίνθου και στον Κηφισό από την γέφυρα Ροσινιόλ έως την Αχαρνών